Feliz navidad!


Hej kompisar! Ville bara passa på att önska en god jul från oss här på Gran Canaria! Lite snålt om julstämning här bland palmer och sandstränder men när vi tänder våran improviserade adventsstake och slår på ett avsnitt av julkalendern känns det inte allt för långt bort trots alls.

Såhär glada var vi igår innan vi spenderade dagen uppe i byn Santa Lucia (passande right?) på någon slags folkfest. (Fortfarande lite luddigt vad dom faktiskt firade men äsch, detaljer..) Kul var det i alla fall och vi dansade med gitarrpelande spanjorer i gamla folkdräkter som skrattade åt oss för att vi var så sjukt malplacerade med våra 2000-talskläder. Lite sånt vi gör på vår efterlängtade treveckorssemester!

Imorgon ska vi äta gröt på svenska kyrkan, dricka massa julmust, kolla på kalle klockan tre och vara allmänt svenniga! Hoppas ni får en fin dag och GOD JUL PÅ ER.

Roadtrip pt.1


För två helger sedan hyrde vi en bil och körde dit få turister satt sin fot: Bergen! Turisterna här har en tendens att hålla sig till playan av någon anledning?


Humöret var på topp i baksätet!


 Kartläsar-Charlie och chaufför-Kalle tar en paus vid första stoppet. utkiksplatsen.


Jag fick lite Island-vibbar av det stället. Fast mindre grönt och utan vattenfall. Men fruktansvärt fint såklart.


Livsnjutaren.


Livsnjutare x 2.


Vi fortsatte in mot landet och högre upp bland de kanariska bergen på smala och slingrande vägar. Här har vi en djup bild på Kalle. 


Efter många skarpa kurvor och nära-döden upplevelser tog vi oss till slut till denna fina by.

Vid namn Santa Lucia! Fint illustrerat här av Ronja, Charlie, Kalle och Josefin. Ft. Lucia och stjärngossen.

Såg så himla mycket fint som jag inte orkar klämma in i ett enda stort mördarinlägg så det kommer nog fler bilder från detta äventyr. Gran canaria är verkligen så mycket mer än bara stränder och kareokebarer. Tro det eller ej. Exempelvis stenåldersgrottor, fruktstölder och get-invasioner, men det tar vi i nästa inlägg tycker jag!

Aurora Borealis.


Snabb throwback med några halvdana försök att fånga det isländska norrskenet på bild. Fruktansvärt grusigt och oskarpt men ni hajar ju grejen, jag fick se norrsken!! Riktigt ovanför-polcirkeln-norrsken som får en att tappa andan och måsta stanna bilen fem gånger längs vägkanten för att ta in magin. Snacka om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Helt galet.

Min sista kväll i Reydarfjördur levererade minst sagt. Och jisses vad detta känns långt borta.